Sýry vhodné pro pohoštění i jako dárek (pařené, selské, nakládané)
Sýry jsou skvělou součástí a univerzálním prvkem pro pohoštění. Uplatní se při oslavě narozenin, na firemních akcí, svatbách i na školeních.
Využití sýrů k přípravě pohoštění,
Sýry selské čerstvé
Sýry jsou potřené slunečnicovým olejem a obaleny ve vybraném druhu koření, které je pouze na povrchu. Pro milovníky ostrých chutí nabízíme sýr CHILLI S ČESNEKEM nebo o trochu méně ostrý ČESNEKOVÝ PEPŘ, mezi chuťově výraznější patří také velmi oblíbený GYROS, jemnější chuť přináší koření ZAHRÁDKA, ve kterém se krásně prolíná chuť rajčat, paprik, petržele, cibule a česneku. Velice populární příchuť je také MEDVĚDÍ ČESNEK nebo RAJČE A BAZALKA. Kdo si potrpí na klasiku, postačí si s PŘÍRODNÍM sýrem, pouze nasoleným nebo UZENÝM. Pro opravdové labužníky je tady SÝR S OLIVAMI nebo JEDLÉ KVĚTY. Čerstvé sýry jsou vhodné k přímé konzumaci samotné, s pečivem, k vínu, na pomazánky, do salátu, ale krásně zdobí třeba i obložené mísy. Hmotnost sýrů je 180 g, uzeného 160 g.
Sýry selské mají výraznou chuť a texturu a jsou vynikající samy o sobě, ale také skvěle doplňují různé chutě. Podávejte je na krájeném pečivu, se sušeným ovocem nebo ořechy.
Sýry pařené
PAŘENÝ SÝR - vyrábí se pařením sýřeniny v horké vodě, následným vytahováním do tvaru nití nebo jiného požadovaného tvaru, následuje vychlazení a solení.
Hlavní v naší výrobě jsou sýr pařené:
- Pařené sýrové nitě neuzené - 100g
- Pařené sýrové nitě uzené - 100g
- Pařené sýrové špalíky - neuzené - 100g
- Pařené sýroví špalíky uzené - 100g
- Uzené sýry udíme na bukových štěpkách
Sýry nakládané v oleji - bylinkách
Další variantou jsou sýry nakrájené na kostičky a nakládané ve slunečnicovém oleji a koření.
Na nakládání sýrů se používají sýry jak čerstvé selské tak i sýry pařené.
BYLINKOVÝ SÝR - lahodná chuť bylinkového koření, cibule a čerstvého sýru. Bylinkový sýr se pyšní od roku 2020 oceněním REGIONÁLNÍ POTRAVINA. Vyrábí se z čerstvého selského sýra.
PIKANT - Pro milovníky ostřejších chutí, čerstvý sýr s chilli papričkou, čtyřbarevným pepřem, směsí pálivého koření a cibule. Vyrábí se z čerstvého selského sýra.
OPILÉ OVOCE - kombinace uzeného a přírodního sýra, doplněná sušenými švestkami a meruňkami předem namočené ve vodce. Vyrábí se z čerstvého selského sýra.
S OŘECHY A BRUSINKAMI - uzený sýr prokládaný brusinkami a vlašskými ořechy. Vyrábí se z čerstvého selského sýra.
SRDÍČKA - původně vyráběné pouze na Valentýna, ale
jelikož mají velký úspěch, vyrábíme celoročně. Čerstvý sýr vykrájený ve tvaru
srdíček, ozdobený chilli papričkou, čtyřbarevným pepřem a dochucený směsí
bylinkového koření a chilli s česnekem.
Vyrábí se z čerstvého selského sýra.
KLUBÍČKA - NAKLÁDANÝ PAŘENÝ SÝR - malá klubíčka namotaná z pařených nití - uzené a neuzené, ochucené bylinkovým kořením a chilli s česnekem, chilli papričkou a čtyřbarevným pepřem.
VÁNOČNÍ SÝR A SÝROVÁ ZVÍŘÁTKA - NAKLÁDANÝ NEUZENÝ PAŘENÝ SÝR - vykrajované vánoční tvary nebo zvířátka - ochucené bylinkovým kořením a chilli s česnekem, chilli papričkou a čtyřbarevným pepřem. Vyrábíme pouze na Vánoce nebo na objednávku.
Příprava a servírování sýrů
- Krájení: Krájejte sýry na tenké plátky, kostky nebo trojúhelníky podle typu sýra a vašeho servírovacího nádobí. Vhodným nástrojem může být sýrový drát nebo ostrý nůž.
- Doplňky: K sýrům nabídněte různé doplňky, jako jsou čerstvé nebo sušené ovoce (hrozinky, fíky), ořechy (vlašské ořechy, mandle), med, džemy nebo hořčice. Tato doplňky dodají sýrům zajímavou chuťovou dimenzi.
- Pečivo: Připravte kvalitní pečivo, jako jsou bagety nebo krekry, které budou skvělým doprovodem k sýrům.
- Dekorace: Vyzdobte mísy ovocem, ořechy, čerstvými bylinkami, podávací a sýry se budou jevit ještě lákavěji.
Kombinace sýrů
Při výběru sýrů a přípravě pohoštění s nimi se snažte o rozmanitost a pestrost. Sýry jsou vždy oblíbeným prvkem na stolování a mohou dodat vaší akci větší prestiž a eleganci. Buďte kreativní a experimentujte s různými kombinacemi, aby se vaši hosté cítili nadšeni.