Vepřová kýta s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)

  • Trvanlivost: 5 dní v chladu 0-5 stupňů Celsia

Vepřová kýta s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)


Vepřová kýta na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 9-14 kg Více

Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO Doprava a platba

od 128 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

kg

Vepřová kýta na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 9-14 kg Více

Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO Doprava a platba

Grilování vepřové kýty je skvělý způsob, jak připravit chutné a šťavnaté maso. Zde jsou některé tipy a doporučení:

Solení a koření na vepřovou kýtu určenou ke grilování:

V Gurmánském servisu s.r.o. napichujeme maso pragandou a stačí 2 dny předem, když je situace napjatá a je třeba vepřovou kýtu připravit dříve, stačí i den předem. Sůl má tu schopnost, že sama prolíná do struktury masa.

  • Kýtu je třeba napíchat 2-3 dny předem před samotným grilováním.
  • Pro nálev na napíchání můžete použít 1 l vody, 1 l oleje, 1 lžíci pepře, 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku červené pálivé papriky a 1 vrchovatou lžíci soli (na 1kg masa cca 2g soli).
  • Můžete také použít různé druhy koření, jako je grilovací koření, hovězí vývar (v prášku), sojová omáčka a vegeta1.

Grilování a okrajování vepřové kýty:

  • Maso grilujte 3-4 hodiny.
  • Kýtu necháte mírně opéci do napnutí kůže, pak kůži nařízněte na všech místech do pravidelných kosoúhelníků.
  • Maso postupně okrajujte zhruba po 0,5 – 1 cm plátcích.

Spotřeba dřeva při grilování vepřové kýty

  • Spotřeba dřeva závisí na typu grilu a délce grilování. Bohužel, nemám konkrétní informace o spotřebě dřeva při grilování vepřové kýty.

Potírání vepřové kýty:

  • Během grilování potírejte maso marinádou, a to hlavně po každém ořezání masa.

Množství masa na počet lidí:

  • S jednou kýtou uspokojíte malou rodinnou oslavu, ale s pěti klidně i firemní akci či svatbu o 100 lidech.
  • Řešeno v samostatném článku.

Alternativní produkty2