ŘÍZKY-0 a pohoštění, mini řízečky, smažené filety, nugety, frikadely a další

Když pořádáme pohoštění, projevme pohostinnost, která hostům přinese radost z konzumace pohoštění. Dosáhnout se toho dá chutností pokrmu, štědrostí a pestrostí sortimentu a také pohodlím při konzumaci pohoštění účastníku hostiny. To také znamená, že každý účastník pohoštění bude mít přístup k celému sortimentu pokrmů, v době, jak naplánujete a  bude to pro něj pohodlné.

Chcete být úspěšným hostitelem, použijte řízky, mini řízky a další smažená masa na pohoštění

Sortiment - smažené řízky na pohoštění

za základ je možno považovat řízky (mini řízky vepřové a drůbeží, vepřový řízek z krkovice, panenky, kýty, pečeně, kuřecí prsní řízek (mini řízek), kuřecí stehenní řízek (mini řízek). Mini řízky jsou velmi oblíbené a praktické, protože se dobře servírují a konzumují a dají se použít pro rautové stolování i pro servírování jídla personálem.
Měně obvyklý, a ke škodě věci nevyužívané, je sortiment již smažených mas, které se jen dosmaží, jako jsou kuřecí medailonky, smažený holandský řízek, kuřecí popcorn smažený, kuřecí nugety, kuřecí safari, frikadely, masové kuličky, karbanátky, hamburger, filety (kuřecí), kuřecí Cordon Bleu smažený, kuřecí křídla smažená včetně jejich podoby HOT.

Řízky a smažená masa umožňují jednoduchou, pohodlnou a rychlou přípravu včetně jednoduchého servírování.


Při pořádání pohoštění se podává:

1/ Denní jídlo - tipy využití smažených řízků na pohoštění

Za denní jídlo považujeme oběd nebo večeři. V případě oslav se podává tehdy, jestliže se akce děje v době, které je obvyklé pro podávání oběda nebo večeře. Při delší době trvání akce se podává jak oběd, tak i večeře. Smyslem pohoštění v době denního jídla je poskytnou plnohodnou stravu, kterou hosté obvykle v době oběda a večeře konzumují. A protože se jedná o pohoštění, měla by se strava vyznačovat pohostinností. Chutností, atraktivitou v neobvyklosti.

Při použití rautového způsobu stolování v době podávání DENNÍHO JÍDLA, je možnost, že si hosté berou jídlo sami a hostitel zajištuje přísun pokrmů a odnost použitého nádobí nebo sa na servírování jídla podílí personál. Zkrátka, vezmete si jídlo sami nebo vám jídl z rautového stolu někdo za vás.V obou případech, podle bohatosti akce, je nebo jsou na routovém stole pokrmy, které jsou denním jídlem. Z naší nabídky vyzdvihujeme smažené řízky (v různých varinatách) a různé guláše. K obojímu je k dispozici příloha nebo více příloh.

A zde jsou možnosti  použití řízků jako denního jídla:

Řízky, řízečky máme z drůbežího masa prsa, stehna), z vepřového masa, z různých částí svaloviny (vepřové - karé, kýta, krkovice, vepřová panenka),  Řízky jsou plátky kuřecího masa obalené v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažené. Jsou populární jako hlavní jídlo, často podávané s bramborovým salátem nebo hranolkami. Konkrétně je zde kuřecí prsní nebo stehenní řízek.Kuřecí stehenní řízek je plátek kuřecího stehna, který je obalený a smažený. Má výraznější chuť než prsní řízek a je šťavnatější. Dále máme v nabídce kuřecí Cordon Bleu smažený, což je plněný plátek kuřecího masa, obvykle naplněný šunkou a sýrem, obalený a smažený. Je oblíbený pro svou bohatou chuť a krémovou náplň.

V případě nabídky rozdílné hmotnosti masa, je správné počítat s podáváním více masa než při běžném stravování. DĚLÁME POHOŠTĚNÍ, ne jen občerstvení.

Konkrétní smažená masa z nabídky:

  1. Smažené kuřecí filety - drůbeží z prsou, Z POLOTOVARU, hmotnost průměrná cca 65 g/kus
  2. Smažené kuřecí řízky stehenní, několik hmotností, z POLOTOVARU
  3. Smažený holandský řízek,100 g
  4. Smažené kuřecí CORDON BULUE, plněná kuřecí prsa sýrem a šunkou , 165 g
  5. Usmažené mini řízečky, vepřové (kýta, pečeně, krkovice, panenka)
  6. Usmažené mini řízečky drůbeží - krůtí a kuřecí (prsní, stehenní),

2/ Pohoštění mezi denními jídly - tipy na smažených mas

Když se akce koná v době mimo denní jídlo nebo v době mezi jídly, podává se pohoštění mezí denními jídly. I zde, protože se jedná o pohoštění, měla by se toto stravování pohostinností. Pochutnat si lze na obložených chlebíčcích, mini zákuscích, masu a uzeninách z obložených mís, ale také na smaženém mase, zejména mini řízečcích, ale jsou k dispozici smažená masa, která jsou pro tento účel velmi vhodné.

Zde máme v nabídce smažená masa: 

  1. Smažené kuřecí řízečky pikantní cca 65 g, 
  2. Smažené kuřecí FRIKADELY, se sýrem, 50 g
  3. Smažené kuřecí safari, 40 g
  4. Smažený kuřecí POP CORN, hmot. 8 g
  5. Kuřecí nugety smažené, hmotnost 20 g, 
  6. Smažené kuřecí medailonky, hmotnost 20
  7. Kuřecí křídla smažená, hmotnost 40 g

Přednosti použití  řízků při řešení pohoštění

Pestrost pohoštění za použití řízků

Použití mini řízků dává možnost uspokojit rozmanitou "poptávku" účastníků akce:

  • mini řízky, řízky můžete servírovat podávat studené a nebo teplé,
  • vyberte si z více druhů masa (vepřové, drůbeží ve variantách tučné nebo dietní maso)
    • vepřová krkovice, vepřová panenka, prsní kuřecí, stehenní kuřecí řízek), 
    • na přání je možné dodat řízek z masa, které bude žádané, například z krůty nebo krocana, vepřová pečeně a jiné.

Servírování řízků je jednoduché

  • servírování řízků formou rautu nebo i tak, že je hostitel servíruje naložením na talíř společně s přílohou, je v obou případech nekomplikované,
    • pokud mají mini řízečky vytvořit jedno denní jídlo (oběd, večeři), potom je můžete také dát na rautový stůl společně například s bramborovým salátem nebo třeba jen pečivem,
    • pokud jsou součástí širšího pohoštění, prostě je dáte na mísu nebo talíř a účastníci pohoštění si berou mini řízečky sami
    • smažený řízek s bramborových salátem obstojí i jako oběd na svatbě. Záleží jen na tom,, jak se servíruje. Zda talíř se salátem (a je možno vybrat i luxusnější salát) ozdobíte klasicky nejen citronem, ale i zeleninou. K smaženému řízku je vhodný salát okurkový a rajčatový. 

17/08/24

Zpracoval Zdeněk Straka