Maso na uzení, druhy, části, kvalita, čerstvost
Maso na uzení - jaké (stav, druhy)
Maso na uzení lze použití téměř jakékoliv.
- čerstvé (nechtějte použít maso, které se vám již není čerstvé, zužitkovat tak, že jej "omladíte" uzením)
- s kostí i bez kosti, uzení masa s kostí v sobě nese riziko horšího vyuzení a riziko zkažení (zasmrádnutí) masa u kosti
- udit lze jakýkoliv druh masa, tedy vepřové, hovězí, rybí, skopové, drůbež atd.
- mletá masa (klobásy, párky) opět z různých druhů masa a částí zvířat, uzený jazyk
- bezmasé suroviny (sýry)
Části masa vhodné na uzení
Vepřového maso s a bez kosti (dle části)
- Uzená plec (rolovaná)
- Uzená krkovice
- Uzený ocásek
- Uzená žebra - v různé míře podílu masa
- Uzené koleno přední a zadní
- Uzený jazyk
- Uzený bok
- Vepřová pečeně