Hovězí svíčková jako pokrm

Hovězí svíčková je tradiční český pokrm, který je velmi oblíbený pro svou bohatou a výraznou chuť. Tento pokrm se skládá z hovězího masa, které se pomalu peče s kořenovou zeleninou a kořením, a poté se podává s bohatou smetanovou omáčkou.

Zde jsou některé recepty, které jsem našel:

  1. Hovězí svíčková na smetaně: Tento recept obsahuje 1 kilogram hovězího zadního, 100 gramů špeku, 4 lžíce sadla, 4 mrkve, ½ celeru, 2 petržele, 3 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, silný hovězí vývar, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 1 citron, 1 kousek másla, sůl a mletý pepř.
  2. Svíčková na smetaně: Tento recept obsahuje 800 gramů zadního hovězího, 300 gramů kořenové zeleniny (mrkev, celer, petrzel ve stejném poměru), 1 cibuli, 50 gramů plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100 gramů oleje, kousek másla, 100 gramů uzené slaniny, 1 lžíci mouky (nebo podle potřeby), 250 ml smetany na šlehání 33%, 3 ks bobkového listu, 5 ks nového koření, 5 kuliček pepře, citronová šťáva (na dochucení), sůl a vývar.