Grilování na zakázku, selata, v. kýty, krůty, krocana
Grilování selete na zakázku, grilování vepřové kýty, krůty
Máme za sebou bohatou historii v grilování selat ...
A/ Grilování na zakázku - objednávka grilování selete?
Domluva o zajištění grilování selete, jiného masa - možný postup
- Napište, zavolejte, pošlete dotaz formulář, ve kterém sdělíte, co potřebujete,
Poptávejte - formulář.
také je možné současně zavolat na +420 725 306 191 (Z. Straka) - Na vaši poptávku, po ujasnění všeho potřebného (kolik lidí na akci bude, kde to bude, technické otázky atd.), budeme reagovat CENOVOU NABÍDKOU.
- Při souhlasu s cenovou nabídkou, popřípadě její úprava.
- Objednání grilování zákazníkem.
- Stvrzení objednávky, garance termínu grilování.
B/ Co a kolik toho můžeme ugrilovat
Co grilujeme
Kolik ugrilovat
Kolik masa pro účastníky grilování
Základní kapacita grilování masa
Grilované sele
Opékání selete znamená úbytek jeho hmotnosti .Grilujeme selata o hmotnosti cca 15 kg až po sele o hmotnosti 70-80 kg, což umožňuje zajistit občerstvení v rozsahu 200 g na osobu 20 i 100 osob.Kolik porcí získáte ze selete?
Grilovanou vepřovou kýtu
Grilovanou krůtu - krocana
C/ Vytvoření podmínek pro grilování spočívá v zajištění:
- prostor pro umístění grilu a dřeva,
- stůl pro manipulaci s masem napíchnutí na grilovací jehlu,
- stejný stůl slouží na umístění pomůcek pro gril grilování a servírování masa
- okrajujeme do gastronádob, které jsou umísťovány na vhodné místo, zpravidla rautový stůl,
- odkud jsi účastníci akce sami berou maso podle své chuti,
- okrajování jsou uskutečňuje přibližně každých půl hodiny,
- zajištění vody
- zajištění elektrického proudu
- zajištění osvětlení v případě že se grilování uskutečňuje v nočních večerních a nočních hodinách
- v potřebném rozsahu spolupracovat s ostatním cateringem
- grilované maso zabezpečujeme buď v období večera jako náhradu za večeři samostatné jídlo v některých případech i grilované maso součástí celkového občerstvení.
D/ Vlastní průběh pečení selete, grilování prasete
- V den grilování přijedeme ve stanovený čas (tak, aby bylo možno instalovat, usadit gril, složit dřevo, připevnit sele, kýtu na jehlu grilu a zahájit grilování) a v domluvený čas zahájit okrajování a servírování masa na rautový stůl.
- v praxi to občas vypadá tak, že stanovený čas ještě není vhodný, sem tam je potřebné termín posunout o trochu později. A to je splnitelné a ne na úkor kvality ugrilovaného masa.
- Instalace grilu, připevnění selete, kýty, krocana na gril, ev. postavení grilu s roštem pro grilování steaků. Od objednatele je zajištěn zdroj elektrické energie, prostor pro postavení grilu, místo na složení dřeva, zdroj vody. Nutnou součástí pracoviště pro grilování je pracovní stůl, který slouží v celém průběhu grilování (nejdříve na práci s masem, dále na odložení náčiní grilujícího, pro manipulaci s masem z grilu apod.)
- Vlastní grilování masa
- Postupné grilování masa a jeho postupné dodávání na rautový stůl.
- to trvá cca 4 hodiny do úplného okrájení masa z kýty, selete atd. Doba může být i delší, jestliže je sele o větší hmotnosti.
- Servírování grilovaného masa - postup
- Při plném okrájení masa je kostra selete se zbytky masa sundáno z grilovací jehly a uloženo do nádob (pekáč, vanička) k případnému dalšímu využití.
Kdy můžeme grilovat:
E/ Grilování vepřového masa - lokality grilování
- grilování prasete
- grilování selete
- grilování vepřové kýty
F/ Grilované sele cena, naše grilování je levné grilování
G/ Příležitosti pro grilování selat, vepřové kýty, krůty, krocana
Pečené sele na objednávku je součástí různých občerstvení. Podrobněji si o tom možno přečíst v článcích: Občerstvení na oslavu Pohoštění na oslavu Pohoštění na svatbu Svatební hostina levně. Objednávka na grilování prasete na oslavy přichází při příležitosti firemních akcí. Grilovaná prasata jsou servírovaná i na různých párty.
U velkých celodenních akcí o velkém počtu lidí jsme obvykle součástí celkového občerstvení, které zajišťují větší cateringové společnosti. Na druhé straně jsme schopni zajistit menší akce - občerstvení na oslavě případě zajistíme levně svatbu po stránce jídla komplexně.
Grilované sele na klíč můžeme doplnit dalším sortimentem jednoduchého pohoštění
- mini řízečky (drůbeží, vepřové),
- obložené chlebíčky - mnoho druhů (např. šunkový, sýrový, salámový, s cikánkou),
- minizákusky, klasické, české,
- studené mísy (uzeninové, sýrové, se zeleninou, ovocné),
- bagety a sendviče
- šunky a salámy, krájené
- saláty studené kuchyně (pařížský, bramborový ...)
- lahůdky ze studené kuchyně (nakládaný sýr, utopenci, zavináče)
- guláš hovězí, vepřový, drůbeží,
- uzená kýta
- uzené sele
- aspikové dorty - srdce, číše
Vypomůžeme s dalším caterinegem, např.:
- zapůjčení servírovacích nádob
- dodání jednorázového nádobí
- dodání, zajištění jednorázového nádobí