Zabijačkové hody - potěšte se chutí zabijačkových pochoutek
jsou společenskou událostí, kde dochází k pojídání zabijačkových pochoutek. Dříve byla svázána s domácí zabijačkou. Omezené možnost stát se součástí domácí zabijačky vede k tomu, zároveň pochoutkový charakter pojídání "plodů" z domácí zabíjačky, že jsou pořádány zabíjačkové hody bez domácí zabijačky.
Zabijačkové hody vyžadují zabijačkové pochoutky
Zajistit si zabijačkové pochoutky je možné tak, že:
- Sami si je vyrobíte. Receptur je dnes k dispozici všude dost. A tak jaternice, (jitrnice), jelita, tlačenku, pečené maso, škvarkovou pomazánku můžete mít svoji. Suroviny vám rádi dodáme. Ale zde je úskalí, že zabijačkové hody se pak stávají časově velmi náročné a pokud nejste zkušený řezník, je zde i riziko, že něco se pokazí. Vaše výrobky nebudou tak dobré, chutné, nebudou mít správnou konzistenci apod.
- Zabijačkové pochoutky si koupíte.
Celý sortiment zde=>> |
Tipy na jídla pro zabijačkové hody
POLÉVKY
- Zabijačková polévka černá - prdelačka
- Ovarová polévka - řeznická polévka zabijačková
Předkrm - různé podoby z různých jídelníčků
- Domácí tlačenka s octem a cibulí
- Domácí sádlo se škvarky a cibulí
- Škvarková pomazánka, cibule
- Teplé škvarky s cibulí a česnekovým
- Domácí tlačenka s cibulí a octem
- Ovarový talíř, hořčice, křen (koleno, srdce, plec, jazyk),
- Domácí zabijačková huspenina
Ke všem pokrmům se počítá chlebem, nejlépe nějak speciálním.
Hlavní jídla
- Jelito s lepenicí (Lepenice jsou šťouchané brambory s podušeným kysaným zelím, cibulkou a majoránkou)
- Jelítko, kyselé zelí, vařené brambory
- Jitrnice s vejmrdou (Křen a jablka oloupeme a nastrouháme, smícháme a nejlépe ihned podáváme k ovaru, uzenému masu nebo párkům).
- Jitrnice /pečené nebo ohřívané/, kyselé zelí, vařené brambory
- Jitrnicový prejt se zelím a bramborem
- Vepřový ovar z plece, kolena a hlavy s křenem, hořčicí
- Ovar z vepřového kolena
- Ovar z vepřové hlavy
- Ovarové ramínko
- Ovarový bůček
Guláše:
- Zabijačkový gulášek (játra, srdce, ledvinky), houskový knedlík
- Guláš paprikáš
- Vepřový guláš
Pečená masa:
- Vepřové výpečky se zelím a bramborovými knedlíky
- Moravský vrabec se zelím a chlupatým knedlíkem
- Pečené vepřové koleno
Uzená masa:
- uzený bůček
- uzená krkovice
Ostatní:
- Lokše se sádlem a česnekem
- SELSKÝ TALÍŘ /uzené, pečený vepřový bůček, zelí, bramborová roláda s cibulkou/
- Marinovaný vepřový bůček se staročeskou lepenicí
- Vepřová játra na roštu
- Domácí uzené a pečené vepřové se zelím a bramborákem
- Smažený vepřový řízek, šťouchaný brambor s cibulkou a anglickou
- Uzená žebra na prkně podávaná se střapačkami se zelím