Uzenářské výrobky a jejich využití na občerstvení

Uzenářské výrobky a uzeninové mísy z nich jsou oblíbeným sortimentem občerstvení, ať už na setkání s přáteli nebo na formálních akcích. 
Článek je pro ty, kteří nechtějí dávat peníze za profesionální uzeninové mísy. Jejich cena je podstatně vyšší jak cena za materiál, který si na jejich výrobu pořídíte. 

Udělejte si hezké a chutné uzeninové mísy sami.

Kalkulace

Výhody uzenářských výrobkůUzeniny krájené kombinace, ilustrační

  1. Jejich servírování je jednoduché, rychlé 
  2. Práce s nimi zvládá převážná většina lidí.
  3. Jsou vhodné na rautové servírování. 
    • Salámy a šunky, špeky a slaniny, uzená masa vám dodáme nakrájené nebo si je nakrájíte sami. Krájení na kostičky, plátečky umožňuje jejich jednoduchou konzumaci. Klobásy se krájejí na kolečka a to zvládne úplně každý. 

Přednosti uzenářských výrobků od nás

  1. Uzeniny od nás jsou od větších českých výrobců (Toro Hlavečník a ZD Rosice) s bohatými zkušenostmi v tradiční výrobě zaručující skvělou chuť a kvalitu svých výrobků.
  2. Chov zvířat, jejich zpracování na jatkách a výroba uzenářských výrobků se děje v rámci jedné firmy. 
  3. Výrobci uzenářských výrobků, které jsou naším dodavatelským zázemím, jsou nositelé mnoha ocenění svých výrobků.
  4. Při výrobě uzenin se naši dodavatelé řídí tradičními recepturami, které si uchovávají po generace a tyto postupy dávají salámům, klobásám, uzeným masům autentičnost a specifickou chuť. 
  5. Jsou bohaté a vyvážené chutě jsou výsledkem harmonické kombinace koření, soli, masa.
  6. Důvěryhodnost produktů uzenářských výrobků od nás je dána garancí bezpečných potravin, jasné označení původu masa, kvalita a hygiena výroby.
  7. Je z čeho si vybrat. Široká škála výrobků je garancí, že uspokojení z produktů najde každý.

Co si vybrat na občerstvení z uzenářských výrobků
Abyste jste se v nabídce neztratili v širokém sortimentu, představíme jednotlivé skupiny uzenářských výrobků a z nich to nejvhodnější. 

Klobásy - občerstvení lze dělat za použití klobás

Klobása z kvalitního masa a profesionálně vyrobené jsou pochoutkou. Ty kvalitní neobsahují různé "nekonzumovatelné" části z masa, různé chrupavky, šlachy. Bohužel, ne všichni řeznici a uzenářské firmy si na kvalitě a dobré chuti příliš.

Využití klobás pro občerstvení vidíme především při výrobě uzeninových mís a zde je jednoduchý postup. Zde si obvykle vystačí "výrobce" občerstvení sám.

Klobásy jsou servírování účastníkům občerstvení - nejčastěji a nejpohodlněji  formou rautového stolu.

K výrobě klobásových mís a talířů jsou k dispozici tyto produkty

ZD Rosice

Toro Hlavečník



Občerstvení za použití salámů

Také salámy jsou žádanou součástí uzeninových mís. Upřednostňují se spíše salámy suché, ale i salámy "obyčejné" mají svoje kouzlo. Na rozdíl od klobás jsou salámové mísy a talíře složitější na výrobu, ne však zásadně obtížné.

Občerstvení za použití špeků a slanin

Jejich využití pro občerstvení vidíme při výrobě masových mís (slaniny a špeky jsou součástí dalšího uzenářského sortimentu), uzeninových prkének s na plátky nakrájenou slaninou nebo misek plných na kostičky nakrájené slaniny. Je možné je i tepelně upravit lehkým opečením, čímž se zvýrazní jejich chuť. To je však již náročnější na přípravu a vybavení místa, kde se občerstvení pořádá.


Občerstvení za použití šunek

Šunky, jsou oblíbenou součástí uzeninových mís a talířů

Výrobě uzeninových mís prospěje


  • čím více druhů uzenin, tím bude tvořená uzená mísa, talíř, rozmanitější - zajímavější barvami, tvary (vytvářejí se kontrasty,   rozmanitý sortimentem vytváří lepší dojem
  • koupené krájené salámy a jiné uzeniny krájené na tenké plátky by se měly od sebe dobře oddělovat


Videa s tipy jak vytvářet uzeninové mísy.

Co se dá se salámy, slaninou, špeky, s šunkou dělat a co z nich udělat  vidíte dále

Všímejte si jak uzeniny upravovat, co z nich lze vytvořit atd. Nevšímejte si chybiček, které se ve videích vyskytují.  Videa vznikla začátkem roku 2017. 



Přizdobení vajíčkem





K výrobě mís a talířů se salámy jsou k dispozici tyto uzenářské produkty


Servírování účastníkům občerstvení s produkty výše se děje nejčastěji a nejpohodlněji  formou rautového stolu.


Kalkulace

Výpočet nákladů na výrobu uzeninových mís pro 20 lidí na běžnou akci (oslavu narozenin, v délce cca 3 - 5 hodin).

příklad

Kolik uzeniny?

Počítejte na 1 osobu 250 g uzeniny. 20 x 250 g = 5 kg uzeniny

Kolik je cena za 1 kg uzeniny. Počítejme 230 Kč, Tedy celkový náklad na uzeninu bude  5 x 230 Kč  = 1150,- Kč

Cena za 1 kg uzeninové mísy = minimálně cca 550,- Kč . 

5 kg uzeninové mísy hotové je za 2750,- Kč.

Úspora při vlastní výrobě je cca 1500,- Kč. 

ano, vyplatí se VYROBIT SI OBČERSTVENÍ V PODOBĚ UZENINOVÉ MÍSY



Jednoduchá cesta k vytvoření občerstvení z uzenářských výrobků

  1. Pořízení uzenářských výrobků je jednoduché. Můžete objednat online a my vám je doručíme na dohodnuté místo nebo až domů nebo do firmy.
  2. Příprava na servírování - úprava na talíř, mísu.
  3. Servírování účastníkům občerstvení - nejčastěji a nejpohodlněji  formou rautového stolu.


Hotové uzeninové a jiné mísy

Když nebude dost času, tak jsou k dispozici hotové uzeninové a jiné mísy viz