Mini řízečky jako součást pohoštění
Řízky smažené, mini řízky, mini řízečky jako součást pohoštění
jsou populární. Svým širokým využitím, jsou velmi oblíbené. To vystihuje i vtip: "Co je lepší než jeden řízek (jeden). No, přece dva řízky."
Krátká pohoštění (3-5 hodin), bez denního jídla
Mnohá pohoštění při příležitosti narozenin, oslav odchodu do důchodu, školení a porad ve firmách, oslava nějakého výročí, jsou založená na studených pokrmech. Chlebíčky, obložené mísy, zákusky. Je to proto, že tyto akce trvají obvykle kratší dobu, což je cca 3-5 hodin. Jsou zahájena a ukončena v době před nebo po denním jídle. Začnou po obědě, končí před večeří. Není třeba řešit denní jídlo.
I v době oběda nebo večeře, pokud je akce kratší dobu, není nutno zařizovat denní jídlo, Vystačíte i s obloženými chlebíčky, obloženými mísami.
Použití mini řízečků, je vždy vhodným řešením pohoštění. Jsou vítané stejně tak jako obložené chlebíčky nebo obložené mísy.
Delší pohoštění - 6 hodin a více s denním jídlem
Mini řízečky řeší zajištění pohoštění, kdy je nutné zajistit denní jídlo (oběd nebo večeři).
Pohoštění, kdy je nutné zajistit denní jídlo (oběd, večeři) jsou zpravidla ta, kdy trvají delší dobu, 6 hodin a více. Je vhodné zajistit pokrm, který má charakter denního jídla. Tady už studená kuchyně není dostatečná.
Pokud řešíte pohoštění ve firmě, soukromí, potom zajistit denní jídlo, ať již "hotovku" nebo "minutku" je složité. Ale to neplatí při použití smaženého řízku jako denní jídlo.
Přednosti použití mini řízků při řešení pohoštění
Pestrost pohoštění za použití řízků
Použití mini řízků dává možnost uspokojit rozmanitou "poptávku" účastníků akce:
- mini řízky, řízky můžete servírovat podávat studené a nebo teplé,
- vyberte si z více druhů masa (vepřové, drůbeží ve variantách tučné nebo dietní maso)
- vepřová krkovice, vepřová panenka, prsní kuřecí, stehenní kuřecí řízek),
- na přání je možné dodat řízek z masa, které bude žádané, například z krůty nebo krocana, vepřová pečeně a jiné.
Servírování mini řízků je jednoduché
- servírování řízků formou rautu nebo i tak, že je hostitel servíruje naložením na talíř společně s přílohou, je v obou případech nekomplikované,
- pokud mají mini řízečky vytvořit jedno denní jídlo (oběd, večeři), potom je můžete také dát na rautový stůl společně například s bramborovým salátem nebo třeba jen pečivem,
- pokud jsou součástí širšího pohoštění, prostě je dáte na mísu nebo talíř a účastníci pohoštění si berou mini řízečky sami
- smažený řízek s bramborových salátem obstojí i jako oběd na svatbě. Záleží jen na tom,, jak se servíruje. Zda talíř se salátem (a je možno vybrat i luxusnější salát) ozdobíte klasicky nejen citronem, ale i zeleninou. K smaženému řízku je vhodný salát okurkový a rajčatový.
Cena za pohoštění formou mini řízků
Cena za pohoštění za použití mini řízečků je rozhodně lepší, než když zůstanete u obložených chlebíčků nebo obložených mís. Stačí vzít v úvahu, že obložený chlebíček je za cenu cca 35,- Kč za kus. Dva chlebíčky jsou za cenu 70,- Kč a to je již cena za mini řízečky jako oběd.
150 g řízků se rovná cca 60,- Kč a 100-150 g bramborového salátu je cca 20,- Kč. Tedy oběd je za 80,- Kč. Tedy cca polovina ceny je za "chudý" oběd v restauraci. A to není zohledněna ztráta času, daná cestou do restaurace, čekání na jídlo a cesta zpět, což představuje také ztrátu.